1 Ekim 2012 Pazartesi

Kerkük Irak Türklerinde Türkçülük Davası Yazan: Sadun KÖPRÜLÜ


Kerkük Irak Türklerinde Türkçülük Davası
Yazan: Sadun KÖPRÜLÜ
Irak Türklerinin kutsal topraklarında yüce Türk tarihlerini kanlarıyla koruyarak Ana şehirleri Erbil, Kerkük, Musul ve tüm Türkmen elimizde millet Türkçülük, Atatürkçülük ilkeleri şuuru, sevgisi her gün başka önem, değer özellik özverilik taşmaktadır.
Gençlerimizin, Erlerimizin, kadın, erkelerimizin, çocuklarımızın, bu milli dava yollarını seçerek çalışma, yorulmaları ile aydınlatmaktadır.
Bugün Atatürk, Türkçülük, Türkiye sevgisi duygusu Irak Türklerinin gönlünde, iç damarlarında yüreğinde yer alarak coşmaktadır.
Bu uğurda Irak Türkleri milli davalarına içten bağlı olarak, canlarını, kanlarını vermeye ön sırada bekleyerek durmaktadırlar.
Irak Türklerini Anavatanları Türkiye’ye olan, bağlantıları uzun bir süreden beri güçlendirilmekle, tüm dünya Türkleri ile Türklük kardeşlik ilişkisini yaratmakla bağımsız, özgür, toprak, yerlerini kazanıp elde etmek için, özgürce yaşamak için mücadelemiz yolunda haklarımızı kullanmak almak için, dava mücadelemizi sürdürmeliyiz.
Çağlarca bizim bu milli davamız töreli, onurlu Türklük sevgisiyle büyüyen atılgan kahraman yiğit Türkçü düşünceli gençlerimizle, erlerimizle güzel parlak mutlu umut dolu yarınlara kavuşmak için, müjdelerle kutlanmaktadır, milli Türkçülük davamızın devam etmesi için, milliyetçi gençlik Türkçülük mücadelesi Türkmen elimiz de ve tüm dünya Türkleri topraklarında sonsuza tek sürecektir.
Türklük, Türkçülük yer yüzünde, tüm Türklerin bir araya gelmesiyle, milli bir devletin korunmasıdır,  doğru temiz sağlam milliyetçi ülkücü Türk olmak, Türklüğe hizmet için, her Türk olan önce kendi ailesini yetirerek, milletine hizmet etmelidir, kendi milletini severek Türklük uğrunda özveri diye,  her Türk Atatürkçülük, Atsız, Başbuğ prensiplerine, ilkesine şuuruna duygusuna varlığını canını, kanını adayarak, vererek vermelidir .
Her Türk tüm engellere baskılara, işkencelere karşı, yıkılmadan yenilmeden durmalıdır, Türk milletinin yükselmesi, mutlu olması parlak geleceğe sahip olması için, gece gündüz yorgunluk bilmeden çalışmalıdır, yorulmalıdır.
Türk gençliği kendi milletini düşünerek, ona karşı ülkücü içli vefalı özveri olarak, Türkçülük milli duygularını, doğrudan gönülden yansıtmakla, dünya Türklerinin lideri, önderi Atatürk’ün sağlam prensiplerine, ilkesine erişmek için,  büyük Türk milletine elinden geldiğinden fazla, yararlı çalışkan olmalıdırlar.
ve hiçbir karşılık, çıkar beklemeden ilkesine, prensibine bağlantılık göstermekle kendisinin sevdiği gibi, tüm dünya Türklerini de sevmelidir.
Her Türk Türkiye’ni, ve tüm dünya Türklerinin arasında, hiçbir ayrım yapmadan, kaynaşmalı sevmelidir, her Türk’ün her karış toprağını savunarak, mutluluğunu, iyiliğini, varlığını, değerini düşünmeli, acısın, çilesini, sevincini paylaşmakla ve kanını da bu uğurda  her Türk yurduna, toprağına adamalıdır .
Çünkü milletimiz sevgiden, hoşgörüden, insanlıktan bir parçadır, Türk milleti tüm insanlara, varlıklara tarih boyunca, yardım eden çok her kesi huzur içinde yaşatan büyük bir millettir.
Bizler yüce ulu Türk milletimizi dünyanın her yerinde, yüksek bir uzaya yetirmekle, dünyanın en modern uygarlığın sağlam, üstün yücelere ulaştırılması için tüm çabalarımızı, bir kutsal görev bilerek başarmalıyız.
Bu uğurda birleşerek Türk milletimizin her bir yerde, her bir ülkede bağımsız, özgürlüğüne kavuşmak için, kendi haklarına sahip çıkarak, yolundan milli dönmemelidir.
Dünyanın her yerinde, topraklarımızı, yerlerimizi kıyıcı düşmanlardan koruyarak, Türkçülük, Ülkücülük davamız için, kanlar verip şehit düşmek, önde gelen prensiplerimizdendir, artık Türk gençleri olarak bu bu ilke, prensiplerimizi kutsal bilmekle başarmalıyız.
Tüm ülkelerden milletimiz özgür olarak, milli kültürüne sahip çıkmakla, mezhep, şeve renk, hakkımızı eşit olarak sayılmalıdır ve tüm kuruluşlarımız temiz mücadeleci insanlarını, kendi yetenekleriyle görevlendirilmekle, milletimizin yararına çalışmalıdırlar, üzerlerine düşün milli görevde iyice yorulmalıdır.
Her Türk Türkiye’ni ve tüm dünya Türk’ünün arasında hiçbir ayrım yapmadan, kaynaşmalı, sevmelidir, kardeşçesine ilgilenmelidir, her Türk her bir karış yerini, toprağını canıyla, kanıyla savunarak, milletinin mutluluğunu, parlak geleceğini, varlığını düşünerek güzel yarınlara kavuşturmak için kardeşiyle tüm sevgide, mutlulukta, acı özlem, çilede her bir varlığını paylaşmalıdır.
Tüm ülkelerde milletimiz özgür olarak, milli kültürüne sahip çıkmakla eşit sayılmalıdır ve tüm kuruluşlarımızda temiz mücadeleci insanlarımız kendi yetenekleriyle, görevlendirmekle, millet yararına çalışmalıdır, bu nedenle doğru iyi temiz olan Türklere ayrımsız olarak, her kese mücadele yolunda milli görev sağlanmalıdır.
Ve tüm doğru Türk olana ilgimiz, sevgimiz artarak, bu milli sevgiden, aşktan asla vazgeçmeyiz, bu bizim milli Türklük duygumuz, ilkemiz hiçbir ayrımcılık olmadan birbirimizi kan kardeşcesine sevmeliyiz, birleşerek bir araya gelmeliyiz .
Türkçülük prensibimiz kutsaldır, yücedir milletimizi sömürgecilerden, düşmanlardan, işbirlikçilerden, hainlerden kurtarmakla, bağımsızlığını almakla bir an önce içimizde yaşayan engellerden, korkudan, kurtararak kötü huyları içimizden uzaklaştırmakla, haklarımızı aramaya öne doğru yürümeli, hak almaya çabalar göstermekle, kendi gücümüzle, onu ayakta durdura bilmek ve her çeşit acı, korkudan, baskıdan özgür yaşamayı kanla elde ederek, içten, milli duyguyla, çalışmalıyız, ve her Türk soydaşlarımıza, toprak yerini maruz kalmış olduğu tehlikelerden, saldırı baskılardan kurtarmalıyız. Onları düşmanların eli altında bırakmamalıyız, beraberce, birlikte Türkçülük, Atatürkçülük bayrağı altında, birleşerek, çalışmalıyız, ana haklarımızı almalıyız mas mavi, Ay yıldız bayrağımızı Türk birliğiyle tüm Türk dünyamıza dikmeliyiz, asmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder